A gyümölcslevek napjainkban sokak szerint a megosztó élelmiszerek közé tartoznak. Van, aki szerint remek vitamin- és ásványi anyag-források, mások szerint magas cukortartalmuk miatt inkább kerülendők, egyesek pedig a koncentrátumból készült levekben nem bíznak. A NÉBIH Szupermenta programjnak blogja Antal Emese dietetikust, szociológust, a TÉT Platform szakmai vezetőjét kérdezte arról, hogy oltsuk-e szomjunkat narancslével.
A cikket itt tudja elolvasni: A dietetikus véleménye a narancsléről
Igyunk sokat – de mit és mennyit?
Túl vagyunk a nyár közepén, de az igazi meleg napokból jut még bőven. A legtöbben tudják, hogy ilyenkor sokkal több folyadékra van szükségünk, de jó kérdés, mivel csillapítsuk a szomjunkat. A tudatos választással sokat [...]
A nyár markáns íze
A lángos legalább annyira elmaradhatatlan kelléke a nyárnak, mint a fagyi. Kétségtelen, hogy elég nehéz étel – főleg tejföllel vastagon megkenve, sajttal megszórva – de ki lehet váltani vele egy teljes ebédet. Jól járunk-e [...]
A legszaftosabb hungarikum
A debreceni páros kolbász négy éve hungarikum, azaz hazai specialitás. Azonban már jóval ezelőtt nagyon kedveltük ezt a szaftos, paprikás kolbászkát, amely mindig párban érkezik. Vajon mennyit falhatunk fel belőle? Az egyre inkább trendivé [...]
A mindenízű mártás
A ketchup nélkül sok étel szinte elképzelhetetlen: a hamburger, a hotdog és a sült krumpli hűséges kísérője hosszú utat járt be addig, hogy szinte mindenki kedvelje. Igaz, ehhez az kellett, hogy már ne is [...]