Brit fogorvosok a munkahelyi sütizés egészségügyi kockázataira hívták fel a figyelmet és a rossz szokás megváltoztatását sürgették.

A brit Szájsebészeti Kar által megfogalmazott ajánlás szerint a munkahelyeken minimálisra kellene csökkenteni a sütemény- és kekszfogyasztást, mivel az elhízáshoz vezet és a fogakat is rongálja – tudósított a BBC hírportálja.
 Nigel Hunt professzor hangsúlyozta, hogy a brit munkahelyeken szükség lenne a sütikultúrának a megváltoztatására. A professzor szerint az édességek fogyasztását azzal lehetne csökkenteni, ha például ebédidőre időzítenék a közös sütizést vagy a nassolni valókat eltennék szem elől.


Hunt professzor, a Királyi Sebészeti Kollégium Szájsebészeti Karának dékánja azt javasolta, hogy 2017 „a sütikultúra elleni küzdelem” éve lehetne, mivel széles körben elterjedt, hogy a vezetők süteménnyel jutalmazzák a dolgozóikat, a dolgozók süteménnyel ünneplik egymást és a szabadságról visszatérők édes nassolni valókkal lepik meg kollégáikat.
 Noha ezek a kis ajándékokat jó szándékkal adják, mégis részük lehet az „elhízásjárvány” terjedésében és a fogak romlásában – jelentette ki a professzor.
 A kar ajánlása szerint a munkahelyeken sütemények helyett inkább alacsony cukortartalmú alternatív rágcsálnivalókat fogyasszanak, segíthet a sütiporciók csökkentése is, kerüljék a nassolást és az édességeket inkább tegyék el ebédre, ügyeljenek a cukorbevitel mennyiségére és ne hagyják szem előtt az édességeket, mert akkor óhatatlanul többet esznek belőlük.

 

Forrás: MTI

 

Új kutatás készült a növényi alapú italokról

2024.05.10.| Új kutatás készült a növényi alapú italokról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legtöbben a reggeli kávé alkalmával fogyasztják a növényi alapú italokat. A Danone Magyarország 2024-ben ismét részese volt az öt kelet-közép-európai országban – így hazánkban is - végzett régiós kutatásnak. Az idén már harmadik alkalommal [...]