Már Spanyolországba és Bulgáriába is Magyarországról érkeznek a csokinyuszik

Az olaszok kedvelt csokoládéjából is Diósgyőrben álmodnak figurát: Magyarország mellett több mint 20 ország számára rekord mennyiségben készültek üreges csokifigurák a Nestlé diósgyőri üzemében a húsvéti szezonra. Az egyik legnépszerűbb olasz édességmárkához tartozó üreges figurák is immár Magyarországon készülnek, sőt a termék fejlesztése is hazai szakemberek munkáját dicséri.

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme, melynek termékei Magyarország mellett több mint 20 másik országban kerülnek piacra. Idén Spanyolországgal és Bulgáriával bővült a húsvéti célországok száma. A közelgő húsvéti ünnepekre itt készült csokinyuszik, csokicsibék és más figurák a világ legkülönbözőbb pontjain bukkannak fel a boltok polcain, akárcsak a csokimikulások a karácsonyi szezonra. A több kontinens igényeit kiszolgáló gyár felkészült a kihívásokra, legyen szó akár a szállításról. A tengerentúli vevők esetében különleges szállítási eljárásokra van szükség. Diósgyőrből ugyanis először a német Bremerhaven kikötőjébe érkeznek a csokoládék, ahonnan a közel egy hónapos utazás alatt speciális hűtőkonténerekben érik el Ausztrália és Új-Zéland partjait. Így jutnak el a Diósgyőrben készült csokitojások, csokinyulak és csokicsibék Kanadába és a Dél-Afrikai Köztársaságba is.

A húsvétot megelőző időszakban teljes kapacitással működött a gyár, több mint 7 százalékkal nőtt a termelés volumene a tavalyi év hasonló időszakához képest, ami abszolút rekord az üzem történetében. A több mint 2000 tonna mennyiségű csokoládéfigura előállításában 580 kolléga vett részt. A húsvéti szezonra több mint 60 millió darab figura gördült le a gyártósorról, amely legalább 40 húsvéti formát és száz féle terméket jelent. Márkák tekintetében a gyártás legnagyobb részét a Smarties uralja, amely a teljes volumen felét adja. A klasszikus nyulak és tojások mellett szintén nagy sikere van a csibe vagy tyúk figuráknak, de népszerűek az olyan innovációk is, amikor az üreges csokoládé egy másik figurát rejt.

A hagyományos kínálat biztosítása mellett az innovációra is nagy hangsúlyt helyez a Nestlé, amely a versenyképesség egyik tényezője, így igazi újdonságokkal jelennek meg szezonról szezonra.

 „A gyár legújabb fejlesztése a Baci Perugina figura, amelynek véglegesítésén közel három évig dolgoztak a Nestlé szakemberei a koncepció fejlesztéstől a megvalósításig. Az ikonikus márka terméke kizárólag az olasz piacra készül, karácsony és húsvét mellett még Valentin napra szállítanak belőle. A diósgyőri üzemben egy tízfős csapat dolgozik a különféle innovációkon, több mint 20 országot kiszolgálva” – hangsúlyozta Héléne Kovalevsky, a diósgyőri gyár igazgatója.

A Nestlé által gyártott Baci Perugina márkával Magyarországon immár a McDonald’s-ban is találkozhatnak a fogyasztók, a McFlurry nevű népszerű termékbe kerül bele a csokoládés mogyorós öntet.

Miről mondunk le az egészségünk érdekében?

2018.07.20.| Miről mondunk le az egészségünk érdekében? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Érdekes eredményeket hozott egy felmérés, amiben többek között azt kérdezték, miről mondanánk le egészségünk érdekében, mit tartunk helyesnek, ha életmódunkról van szó. Talán nem meglepő, de van, amiből nem engedünk, pedig nagyon kellene. A [...]

Megfelelő D-vitamin-pótlással kevesebb mint felére csökkenthető az influenza kialakulásának esélye

2017.07.21.| Megfelelő D-vitamin-pótlással kevesebb mint felére csökkenthető az influenza kialakulásának esélye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tél végére a magyarok 95%-a szenved D-vitamin-hiányban – kétharmaduk kritikus mértékben –, mégis mindössze a lakosság 15%-a figyel oda a megfelelő pótlásra. Pedig a D-vitamin nélkülözhetetlen szerepet játszik számos betegség prevenciójában és kezelésében, így [...]

Gyermekkori étrend szerepe a fogak védelmében

2017.07.19.| Gyermekkori étrend szerepe a fogak védelmében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vági Zsolt, dietetikus, táplálkozástudományi szakértő – Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet A helyes táplálkozási szokások meghatározó szerepet játszanak a fogak védelmében, különösen gyermekkorban. Nem csak a maradandó fogakat kell „őrizni”, hanem a táplálkozást már a tejfogak [...]

2017-04-14T20:28:30+00:00