Táplálkozás2016-12-20T12:27:06+01:00

Tízből négy kisgyerek kalciumhiányos Magyarországon

  A csontritkulás kialakulásában döntő szerepet játszó vitaminhiány riasztóan sokakat érint Magyarországon: a felnőtt lakosság 71 százaléka D-vitamin-hiányos, az 1-3 éves korosztály fele pedig csak havonta egyszer vagy ennél [...]

2017.02.22.|Táplálkozás|

A D-vitamin a náthától és az influenzától is véd

Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin-pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, köztük a náthától és az influenzától is - derítették ki a Londoni Queen [...]

2017.02.21.|Tanulmányok, Táplálkozás|

Átfogó vizsgálat kezdődött az élelmiszerek minőségével kapcsolatban

A földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára 2017. február [...]

2017.02.20.|Táplálkozás|

A fogyasztók ízlése és az eltérő alapanyag is különbségeket okoz az élelmiszerek ízében

A fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények vagy a lejárati idők is befolyásolhatják a termékek ízét, de a felelős gyártók a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatják [...]

2017.02.18.|Táplálkozás|

Márkatermékek: a gyártók cáfolják a fogyasztók megkülönböztetését

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, miután a sajtóból értesült arról, hogy a hivatal szerint a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el [...]

2017.02.17.|Táplálkozás|

A magyar lakosság egészségi állapotát nem befolyásolta a NETA bevezetése

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint bár a népegészségügyi termékadó (neta) által érintett termékkörök fogyasztása csökkent az elmúlt években, de az adó bevezetése a magyar lakosság egészségi állapotát és [...]

2017.02.08.|Táplálkozás|