Tízből négy kisgyerek kalciumhiányos Magyarországon
A csontritkulás kialakulásában döntő szerepet játszó vitaminhiány riasztóan sokakat érint Magyarországon: a felnőtt lakosság 71 százaléka D-vitamin-hiányos, az 1-3 éves korosztály fele pedig csak havonta egyszer vagy ennél [...]
A D-vitamin a náthától és az influenzától is véd
Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin-pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, köztük a náthától és az influenzától is - derítették ki a Londoni Queen [...]
Átfogó vizsgálat kezdődött az élelmiszerek minőségével kapcsolatban
A földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára 2017. február [...]
A fogyasztók ízlése és az eltérő alapanyag is különbségeket okoz az élelmiszerek ízében
A fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények vagy a lejárati idők is befolyásolhatják a termékek ízét, de a felelős gyártók a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatják [...]
Márkatermékek: a gyártók cáfolják a fogyasztók megkülönböztetését
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, miután a sajtóból értesült arról, hogy a hivatal szerint a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el [...]
A magyar lakosság egészségi állapotát nem befolyásolta a NETA bevezetése
Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint bár a népegészségügyi termékadó (neta) által érintett termékkörök fogyasztása csökkent az elmúlt években, de az adó bevezetése a magyar lakosság egészségi állapotát és [...]