5 tipp a zöldebb étrendhez
Belegondolt már abba, mennyi energiát igényel a mindennapi élelmének előállítása? A Fenntartható Energia Hét alkalmából, amit most ünnepelünk, érdemes megismerkednünk az egészséges étrend egy új oldalával, ugyanis a következő [...]
Lekerült a rákkeltő címke a kávéról
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakosodott ügynöksége, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) összehívott egy 23 tudósból álló nemzetközi munkacsoportot, amely értékelte a kávé, a maté és a nagyon forró italok [...]
Szerencsen minden harmadik gyermek súlyfölösleggel küzd
Lezárult a GYERE® program első szakasza Szerencsen. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) program-eleji felméréséből kiderült, hogy a 6-12 éves korosztályban a vizsgált gyermekek harmada súlyfölösleggel rendelkezik. Az MDOSZ [...]
Bacon, az ellenállhatatlan
Vannak, akik szerint Isten azért teremtette a sertést, hogy bacon-t készíthessünk belőle. Tudta, hogy annyira közkedvelt ez a speciális szalonna, hogy világnapja is van? Sőt, egy 2010-es felmérés azt [...]
Kettő helyett? Fókuszban a várandósok táplálkozása
Ha van olyan állapot, amikor kivétel nélkül minden nő odafigyel a táplálkozásra, az a gyermekvárás időszaka. Ez a kilenc hónap valóban különlegesen fontos a baba és az édesanya szempontjából [...]
Egészséges-e a gyorsfagyasztott zöldség?
Mit főzzek ma? - teszi fel magának a kérdést naponta több millió háziasszony világszerte. Valljuk be, nem egyszerű feladat (jó) háziasszonynak lenni! Nem is maga a főzés jelenti a [...]