A Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) értékeli a kávé, a maté és a nagyon forró italok fogyasztását
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakosodott ügynöksége, a Nemzetközi Rákkutató Ügynökség (IARC) összehívott egy 23 tudósból álló nemzetközi munkacsoportot, amely értékelte a kávé, a maté,1 és a nagyon forró italok [...]
A várandósok túlzott halfogyasztása miatt nőhet a gyerekek elhízásának kockázata
A várandósan fogyasztott túl sok hal miatt nőhet a gyerek elhízásának kockázata - állapította meg egy kutatócsoport, amelynek tagjai úgy vélik, az összefüggés a halakban található szennyezőanyagok esetleges hormonális [...]
Cukorbeteg kisgyerekként viselkedő robotot fejlesztenek Nagy-Britanniában
A gyermekkori cukorbetegség tüneteit szimuláló roboton dolgoznak brit szakemberek: a fejlesztés célja, hogy a fiatalok megtanulják felismerni a betegség tüneteit és azt, miként lehet segíteni a diabéteszeseknek. Az 5800 [...]
Tejben-bajban
Csípés nélkül is megbetegedhetünk vírusos agyvelő– és agyhártyagyulladásban: a nyers tej is veszélyes lehet Az enyhe időjárás kitolhatja a kullancs terjesztette betegségek szezonját A kullancs encephalitis vírus a fertőzött [...]
A legjobb kávék
Hosszan vagy röviden, a kávé a mindennapjaink részét képezi. De hogyan igazodjunk el a különböző fajták és keverékek között? Most elmondjuk, honnan származnak a világ legjobb kávéi. A világ [...]
Brit fogorvosok a „munkahelyi sütizés” veszélyeire figyelmeztettek
Brit fogorvosok a munkahelyi sütizés egészségügyi kockázataira hívták fel a figyelmet és a rossz szokás megváltoztatását sürgették. A brit Szájsebészeti Kar által megfogalmazott ajánlás szerint a munkahelyeken minimálisra kellene [...]