Táplálkozás2016-12-20T12:27:06+01:00

A zsíros étrend és az elhízás gyulladásos immunreakcióval is növelheti a szívbaj kockázatát

A zsírokban bővelkedő étrend és az elhízás olyan veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary Egyetem kutatása. [...]

2017.07.05.|Táplálkozás|

Az élelmiszerhulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait

Az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait - mutattak rá új tanulmányukban a Potsdami Klímahatás Kutatóintézet (PIK) szakemberei. A kutatók szerint a hatékonyabb élelmiszer-felhasználás és -elosztás révén [...]

2017.07.03.|Táplálkozás|

A derékbőség és a prosztatarák közötti kapcsolatot mutatták ki

A vastagabb derekú férfiaknál magasabb az agresszív prosztatarák kifejlődésének kockázata - mutatták ki az Oxfordi Egyetem kutatói. Nyolc európai országból 140 ezer férfi egészségügyi adatait elemezve a szakemberek megállapították, [...]

2017.06.30.|Táplálkozás|

Nem gyógyítja a tőzegáfonya a húgyúti fertőzést időseknél

Újabb népi gyógymódról bizonyították be, hogy hatástalan: a tőzegáfonya nem előzi meg és nem gyógyítja a húgyúti fertőzéseket az időseknél egy új amerikai tanulmány szerint. A tőzegáfonya gyógyhatásáról szóló [...]

2017.06.28.|Táplálkozás|

„Fékevesztetten” tör előre a diabétesz az Egészségügyi Világszervezet szerint

A cukorbetegség "fékevesztett" előretörésével kell szembenéznie a világnak, ma már ugyanis majdnem minden 11. embert érint a betegség - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO jelentése szerint 1980 [...]

2017.06.26.|Táplálkozás|