A zsíros étrend és az elhízás gyulladásos immunreakcióval is növelheti a szívbaj kockázatát
A zsírokban bővelkedő étrend és az elhízás olyan veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát - állapította meg a londoni Queen Mary Egyetem kutatása. [...]
Az élelmiszerhulladék csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait
Az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait - mutattak rá új tanulmányukban a Potsdami Klímahatás Kutatóintézet (PIK) szakemberei. A kutatók szerint a hatékonyabb élelmiszer-felhasználás és -elosztás révén [...]
A derékbőség és a prosztatarák közötti kapcsolatot mutatták ki
A vastagabb derekú férfiaknál magasabb az agresszív prosztatarák kifejlődésének kockázata - mutatták ki az Oxfordi Egyetem kutatói. Nyolc európai országból 140 ezer férfi egészségügyi adatait elemezve a szakemberek megállapították, [...]
Nem gyógyítja a tőzegáfonya a húgyúti fertőzést időseknél
Újabb népi gyógymódról bizonyították be, hogy hatástalan: a tőzegáfonya nem előzi meg és nem gyógyítja a húgyúti fertőzéseket az időseknél egy új amerikai tanulmány szerint. A tőzegáfonya gyógyhatásáról szóló [...]
„Fékevesztetten” tör előre a diabétesz az Egészségügyi Világszervezet szerint
A cukorbetegség "fékevesztett" előretörésével kell szembenéznie a világnak, ma már ugyanis majdnem minden 11. embert érint a betegség - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A WHO jelentése szerint 1980 [...]
Mitől romlik gyerekeink foga?
Vági Zsolt, dietetikus, táplálkozástudományi szakértő – Nemzetközi Táplálkozáskutató Intézet A helyes táplálkozási szokások már gyermekkorban meghatározó szerepet játszanak a fogzománc védelmében. A zománcot nem lehet pótolni, ezért annak megóvása [...]