Régi motorosok, visszatérők és új versenyzők  – idén negyedik alkalommal mérték fel melyek a Legfittebb Munkahelyek. A díjazottak között van visszatérő és van olyan vállalat is, amely első alkalommal nyerte el ezt a megtisztelő címet.

A Legfittebb Munkahely felmérésre idén is négy különböző kategóriában lehetett jelentkezni: kis-, közép-, és nagyvállalat, valamint közigazgatási szerv kategóriában. Az elmúlt években olyan vállalatok vettek részt a programban, mint a Hansgrohe Magyarország, az Unilever vagy a Hewlett Packard. A szervezők célja a vizsgálatsorozattal nem csupán egy aktuális helyzetkép rögzítése, hanem egyúttal iránymutatást is kívánnak nyújtani a vállalkozások számára, hogy a jövőben még tovább növeljék hatékonyságukat, fitten tartva munkavállalóikat. A felmérésben résztvevők pontos képet kaptak alkalmazottaik egészségi állapotáról, így az elért eredményeik tudatában hatékony vállalati sporttámogatási rendszert tudnak kialakítani.

A díjátadó eseményt november 24-én tartották a Brody Studios-ban, ahol a jelenlévők Czakó Márton, a Legfittebb Munkahely Program vezetőjének értékelése mellett meghallgathatták Köteles Gábor, a NEFI Életmód Központ vezetőjének, Frankó Luca, környezetpszichológiai szakértő és Kapás Zsolt, az Egészséges Munkahelyek Egyesülete elnökének előadását.

Balról jobbra: Baksay Gergely (Diageo – RTR Operations Manager GDBS Budapest); Besenyi Judit (Diageo – ESAT community team lead); Fogarasy Balázs (BAT Pécsi Dohánygyár Kft.- HR-vezető); Kardos Roland (HBO – Senior Company Trainer)l

A négy kategória győztese mind nagyon különböző területről érkezett: gyártás, szolgáltatás, forgalmazás és közigazgatás egyaránt képviselteti magát. A Kisvállalat kategóriában a BAT Pécsi Dohánygyártó Kft. lett a Legfittebb, a dohánygyártó már tavaly megmérettette magát, de épp lemaradt a dobogó legfelső fokáról, ám a felmérés tapasztalatait hasznosítva megújított támogatási rendszert vezetett be, melynek eredményeként idén már kiérdemelte a Legfittebb címet.

Amikor azt olvassuk, hogy az HBO újabb díjat kapott, akkor jó eséllyel arra gondolunk, hogy az Emmy-díjátadón ismét bezsebelt valamit egyik-másik sorozatért, de most egészen másról van szó. A Középvállalat kategória trónjáért nem folyt harc, hiszen az HBO Holding Zrt. itt egyeduralkodó: immár sorozatban harmadszor nyerte meg ezt a kategóriát.

Az idei felmérés rajt – cél győzelmét a Diageo prémium italgyártó és forgalmazó vállalata szerezte meg, amely idén első alkalommal nevezett, és rögtön a Legfittebbnek bizonyult a Nagyvállalat kategóriában.

Közigazgatási szférában a 2014-es győzelme után egy év kihagyást követően újabb győzelemmel tért vissza a Kancellária Sportegyesület.

A program szervezői sikeresnek értékelték az idei felmérést: „Egyre többen – de még mindig nem elegen – látják úgy, hogy a munkavállalók egészségmegőrzése legalább annyira vállalati érdek, mint amennyire egyéni. Ezt támasztja alá, hogy idén közel háromszor annyian vettek részt a felmérésben, mint tavaly. Örülünk ennek a trendnek, de még rengeteget kell dolgozni azon, hogy a munkáltatók egyre szélesebb körben fordítsanak figyelmet alkalmazottaik egészségének megőrzésére, lehetőséget biztosítsanak a sportolásra, illetve aktívan támogassák azt.” – mondta el Czakó Márton, a program vezetője.

A szervezők bíznak abban, hogy az ilyen munkáltatói hozzáállás egyre nagyobb teret nyer a jövőben, és egyre többen vesznek majd részt az elkövetkező felmérésekben, annak érdekében, hogy pontosabb képet kapjanak a munkavállalók fittségi állapotáról, és hogy így járuljanak hozzá a dolgozók „jól-létéhez”.

 

 

A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést

2017.06.14.| A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

 A naponta több mint tíz órát ülő és kevés fizikai aktivitást végző idősebb nők sejtjei gyorsabban öregednek, mint azon társaiké, akik kevesebbet ülnek és többet mozognak napközben - állítják a San Diegó-i Kaliforniai Egyetem [...]

Az önfeledt táncolás felére csökkenti a szívproblémák miatti halálozás kockázatát

2017.06.09.| Az önfeledt táncolás felére csökkenti a szívproblémák miatti halálozás kockázatát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az intenzív, önfeledt táncolás csaknem felére csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozás kockázatát a negyven év feletti korosztály körében - állapították meg kutatók a témával világon elsőként foglalkozó tanulmányukban. A Nyugat-Sydney-i Egyetem [...]