Bűnös élvezet, vagy inkább csemege a jégkrém?
A jégkrémet – és persze a fagyit is – mindenki szereti, erről persze a statisztikák is tanúskodnak: az átlagos magyar évente mintegy öt liternyi hideg édességet nyalogat el. De [...]
Óvatosan a zamatos kortyokkal
A cider mára a nyári időszak egyik kedvelt itala lett: sokan könnyűnek, üdítőnek, frissnek találják, egyszóval éppen olyannak, amilyennek egy nyári frissítőnek lennie kell. Az óvatos, megfontolt fogyasztás azonban [...]
Olajos magvak az étrendünkben: mit kell tudni róluk?
A dió- és a mogyorófélék sokak kedvencének számítanak és rendszeres fogyasztásukat - persze só nélkül - táplálkozási szakértők is ajánlják. A diákcsemege néven ismert keverékekben a nem sózott magok [...]
Az élet glutén nélkül: néha szükség, sokszor divat
A gabonafélék és a belőlük készült élelmiszerek, ételek évezredekig képezték az emberi táplálkozás alapját, és természetesen még manapság is a legfontosabb alapanyagok között vannak. Az utóbbi években azonban először [...]
Egy igazán sokoldalú tejtermék
A tejföl a magyar konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, a paprikás vagy a töltött káposzta elképzelhetetlen nélküle, de ezzel kenjük meg a lángost, és persze jut belőle bőven levesekbe vagy éppen [...]
Ellentmondásos szeletek: ilyen a párizsi
Ha van hústermék, amely megosztja az embereket, akkor a párizsi, vagy egyszerűbben a parizer egyértelműen annak számít. Legendák és tévhitek sokasága köthető ehhez az egyszerű termékhez, amely pedig abszolút [...]