ÍzHuszárral főzött együtt a NUTRIKID különdíjas iskolája

A Nestlé Hungária a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) támogatásával 13 éve indította el a kiegyensúlyozott életmódot és tudatos táplálkozást oktató NUTRIKID® programot, hogy ezzel aktív részt vállaljon a gyermekek egészséges táplálkozási szokásainak kialakításában. 2003 óta több mint 430.000 általános iskolás diák vett rész a programban.

2014-ben a 4 és 10 év közötti magyar gyerekek körében készített reprezentatív kutatás megmutatta, hogy táplálkozási szokásaik helytelenek: kevés rostot, folyadékot és zöldséget illetve gyümölcsöt fogyasztanak, valamint minden 4. iskolás túlsúlyos. Éppen ezért a NUTRIKID® program idei pályázata során a gyerekek feladata az volt, hogy társadalmi célú hirdetést készítsenek az egészséges táplálkozás fontosságáról, melyben felhívják osztálytársaik, barátaik figyelmét a kiegyensúlyozott, egészséges étrend fontosságára.

Nutrikid_03

A több száz beérkezett pályamunka közül a szakmai zsűri döntése alapján a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola másodikos osztálya nyerte meg a NUTRIKID® különdíjat. Az iskolások így Kárai Dávid gasztroblogerrel, azaz ÍzHuszárral vehettek részt egy jó hangulatú főzésen, ahol közösen készítettek el egy 3 fogásból álló ételsort a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjainak megfelelően. A program kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyermekeket idejekorán bevonják a konyhai előkészületekbe, hiszen kutatások igazolják, hogy így nyitottabbak a zöldségekkel, tejtermékekkel és főzelékfélékkel szemben, illetve később kevésbé lesznek válogatósak.

Fagyibeszéd

2017.04.24.| Fagyibeszéd bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyárban az első legjobb dolog a vakáció, a második a fagyi. Ugye te sem tudsz ellenállni az édes, hűsítő finomságnak, és ha lenne fagyifaló verseny, biztosan dobogós helyezést érnél el? Vajon miben rejlik [...]

Szomjas vagy? – Frissítő tények az üdítőkről

2017.04.21.| Szomjas vagy? – Frissítő tények az üdítőkről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ugye neked is jólesik egy pohár finom üdítő az ebédhez, a sok óra után? Nézzük meg, miért szeretjük ezeket annyira, és egészségesek-e! Figyelem, felpezsdítő percek várnak rád! A szervezeted legnagyobb mennyiségben folyadékot igényel: ha [...]

2016-12-20T12:27:13+00:00